SLIMMER – gezonde leefstijl

Een effectieve aanpak!

SLIMMER begeleidt mensen naar een gezonde leefstijl

Gezond eten en voldoende bewegen is voor iedereen belangrijk en maakt je minder kwetsbaar voor ziekten. Veel mensen vinden het echter lastig om zelfstandig aan
de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER programma helpt hierbij.

SLIMMER is een gecombineerde leefstijlinterventie. Een begeleidingsteam ondersteunt u bij het aanpassen van uw voedingspatroon en beweegpatroon. Dit begeleidingsteam bestaat uit een diëtist, een fysiotherapeut en een leefstijlcoach. Naast meer bewegen en gezondere voeding is er aandacht voor meer aspecten van een gezonde leefstijl, zoals gezond slapen en het verminderen van stress. Het programma is deels individueel en deels in groepsverband.

Geniet van gezond eten en meer bewegen samen met anderen!

Wie kan meedoen?

SLIMMER is een programma voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40). Daarnaast is het belangrijk dat iemand in staat is een leefstijlprogramma te volgen en gemotiveerd is om zich 2 jaar lang in te zetten voor zijn gezondheid. Een verwijzing van de huisarts is nodig.

MEEDOEN gaat als volgt:

  • Meld u aan bij Fysio Medisch Centrum Rijssen of Diëtistenpraktijk ZO GEZOND!
  • U wordt uitgebreid geïnformeerd en u besluit daarna om wel of niet mee te doen.

Wat houdt meedoen in?

  • U krijgt twee jaar begeleiding van een diëtist, een leefstijlcoach, een fysiotherapeut en een beweegcoach.
  • Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

De diëtist

  • u bezoekt de diëtist minimaal 3 en maximaal 6 keer in de eerste 6 maanden van het traject. Indien gewenst, mag uw partner meekomen. De diëtist houdt rekening met uw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten.
  • u neemt tevens deel aan een groepsbijeenkomst over voeding welke georganiseerd wordt tussen maand 2 en 5 van het programma.

De fysiotherapeut:

  • u volgt een wekelijkse groepsles gedurende 6 maanden. Samen met anderen werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijnen voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.
  • Na zes maanden maakt u kennis met een beweegcoach in de gemeente. De beweegcoach begeleidt u naar passende beweegactiviteiten in de buurt.

De leefstijlcoach (in ons geval de diëtist of fysiotherapeut):

  • Om u te ondersteunen bij het volhouden van meer bewegen en gezond eten zijn er twee terugkommomenten met de leefstijlcoach: in maand 9 en maand 12.
  • In het tweede jaar zijn er vervolgens 5 individuele terugkommomenten mogelijk.

Deelname

KOSTEN deelname:

De kosten voor het SLIMMER programma worden bij een aantal verzekeraars geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn enkele uitzonderingen, vraag er naar bij Fysio Medisch Centrum Rijssen of Diëtistenpraktijk ZO GEZOND!

CONTACT

Fysio Medisch Centrum Rijssen: info@fysiomcr.nl of 0548-215015
Diëtistenpraktijk ZO GEZOND!: info@zogezonddietist.nl of 06-47150279

SLIMMER op Instagram

Volg SLIMMER op Instagram voor weetjes, tips en informatie over alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft. Zoals informatie over voeding, sporten, bewegen, mindset, slaap en ontspanning.

De SLIMMER training wordt gegeven door Fysiotherapeut Joyce te Pas-van der Vegt.

Chat openen
Hallo! Kunnen we u ergens bij helpen?
Hallo, welkom bij Fysio Medisch Centrum Rijssen. We beantwoorden via de WhatsApp 5 dagen per week, tussen 08.00 - 17.00 uur. Open nu de WhatsApp en stel uw vraag!