De volgende beweegprogramma’s bieden wij aan of zijn in ontwikkeling:

Afhankelijk van uw basis- en aanvullende verzekering wordt het programma door uw zorgverzekering vergoed.

COPD

Hoewel COPD niet te genezen is zijn de klachten met een uitgekiende behandeling te verlichten. Stoppen met roken is de meest doeltreffende stap om het verergeren van de ziekte te vertragen. Naast medicijngebruik is groepstherapie nuttig om slijm te verwijderen en de conditie te verbeteren. Er is in overleg met een longarts een speciaal traject ontwikkeld. In 3 a 4 maanden wordt door training getracht de stoornissen en beperkingen van de patiënt te verbeteren en hun conditie te optimaliseren. De eerste 6 weken van het traject zal individueel behandeld worden.

Diabetes Mellites

Uit onderzoek is gebleken dat bewegen voor mensen met diabetes (suikerziekte) kan leiden tot minder medicijngebruik. Het is echter van belang dat het bewegen goed wordt begeleid. We hebben daarom een speciaal beweegprogramma ontwikkeld voor u als diabeet.
Doelstelling van dit programma is het verbeteren van de algehele conditie en het doen toenemen van de hoeveelheid spierweefsel, waardoor de insulinebehoefte positief wordt beïnvloed.

Fitkids

Dit programma heeft tot doel kinderen met een chronische ziekte en/of met een beperking te leren dat het, ondanks ziekte of beperking, toch mee kan doen aan sport.
(Zie ook: Fitkids)

Nordic Walking

Wilt u de techniek aanleren van Nordic Walking dan kunt u bij ons terecht. Nordic Waling is een plezierige buitensport en is geschikt voor iedereen, ongeacht fitheid of lichamelijke beperkingen. Voor beginnende- en allround sporters is het een goede manier om de conditie te verhogen. Maar zeker ook voor mensen met klachten of overgewicht is deze vorm van bewegen absoluut een aanrader.
Overgewicht, cardiovasculaire ziektebeelden, diabetes en aandoeningen van het bewegingsapparaat zijn allemaal problemen waarbij Nordic Walking een positieve impuls kan geven. Deze cursus wordt niet door uw verzekering vergoed.

Obesitas bij kinderen

Overgewicht (obesitas) bij kinderen is wereldwijd een groeiend probleem. Ook in Nederland is er op dit moment bij 1 op de 7 jongens en meisjes sprake van overgewicht. Overgewicht kan leiden tot allerlei ernstige gezondheidsklachten zoals diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en pijn aan de gewrichten. Overgewicht gaat niet vanzelf over, maar hoe jonger het probleem wordt aangepakt, hoe beter de resultaten. Er worden twee programma’s aangeboden. Een programma voor kinderen van 8 tot 12 jaar en een programma voor scholieren van 12 tot 15 jaar. Zie bij Bikkels)

Obesitas bij volwassenen

Overgewicht kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten zoals diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, aandoeningen van de inwendige organen en skeletafwijkingen, maar ook tot verkorting van de levensverwachting. Er is daarom een speciaal programma ontwikkeld om dit probleem samen met u aan te pakken.
Het doel van het beweegprogramma is het verbeteren van de algehele conditie en het doen toenemen van de hoeveelheid spierweefsel en een afname van het vetpercentage, wat op termijn zal resulteren in gewichtsverlies.

Oncologie

Na de vele kuren en medicijnen is uw conditie vaak verzwakt. Het beweegprogramma is ontwikkeld om uw conditie op een verantwoorde wijze weer op peil te krijgen.

Osteoporose

De letterlijke vertaling van osteoporose is poreus bot. Bij deze aandoening worden de botten uiteindelijk zo zwak dat ze zomaar kunnen breken. Bewegen heeft een gunstig effect op zowel het voorkomen als behandelen van de klachten. Veel mensen met osteoporose zijn geneigd minder te bewegen. Pijn en angst om te bewegen spelen hierbij een rol.
Het beweegprogramma is ontwikkeld om u op de juiste manier in beweging te houden en bij te dragen aan het afremmen van de te snelle botontkalking. Ook uw evenwichtgevoel zal getraind worden, zodat de kans op vallen zal verminderen.

Parkinson

Mensen met Parkinson worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van dit ziektebeeld. Met adviezen en uitleg wordt getracht het dagelijks funktioneren gemakkelijker te maken.

Kinesistraining

Kinesistraining evt. in combinatie met krachtapparatuur
Er is een beweegprogramma speciaal voor Kinesis ontwikkeld, eventueel ook in combinatie met krachtapparatuur. Over het algemeen zal dit speciale programma niet door uw zorgverzekering worden vergoed. (Zie ook: Kinesis)